Så som i en spegel

130316_100_2854

Idag gjorde jag en djupdykning ned i ett av våra akvarier och bytte ca 35 liter vatten. Dvärgguramisarna tackade mig genom att snällt ställa upp på lite porträttfoto efteråt. Här är en av våra honor, som precis som vilken tjej som helst, gillar att kolla in sin uppsyn i en spegel! :)

130316_100_2883

En av hannarna blev förstås väldigt imponerad och försökte locka henne till sitt skumbo som han byggt uppe i Cabomba-snåret vid ytan. Uppe i Cabomban hittar man genast bevisen på att han lyckas med sina lockrop ibland. Lite här och där kikar små miniupplagor av dvärgguramisarna fram.

130316_100_2894

130316_100_2905

Under Cabomban hänger en snårskog av tunna, sirliga rötter ned. En annan av våra akvarieinnevånare passade lägligt på att använde den som en lian för att ta sig nedåt – en liten posthornsnäcka på ca 2-3 mm. Plötsligt sveper något förbi i vattenströmmen…

130316_100_2935

130316_100_2941

Den lilla snäckan på det lilla Cabomba-bladet måste genast provsmakas av vår tjusiga dvärgguramihanne. Men den smakade inte gott och spottades genast ut igen… sakta dalade den ned mot botten. Där bakom rötterna väntar tålmodigt våra Botia striator på en härlig snäckmåltid…

 

2 thoughts on “Så som i en spegel

  1. Så fint du fångat dessa fiskar, men även småsnäckorna!! Älskar ljuset, tycker ljuset är så svårt att få snyggt i akvarier, men du har fått ett drömskt ljuvligt ljus!

    Alldeles underbart att få följa med ner på ett djupdyk hos dig!

    Tack för att du visar, Åsa!! :)

  2. Vad många fina akvariebilder du bjuder på, jag som tycker om
    akvarier finner dina bilder mycket rogivande. -Spännande!
    Morgan

Comments are closed.