På besök på Lycksalighetens ö och Parnassen

Efter några dagar däckad av förkylningsvåndor, trotsade jag den snoriga näsan och det dunkande huvudet och gav mig ut på en härlig foto- och geocachingutflykt. Första anhalt blev ett besök i ”huset som Gud glömde”… Ett ödehus en bit utanför Uppsala. Mycket ruffigt, men samtidigt snyggt dekorerat bitvis. Utan större besvär hittade jag dagens första cache på ett riktigt snyggt gömställe. Osynligt för den oinvigde, men den som geocachat lite hittar den snart nog om blicken är skarp.

140330_0317

 

140330_0322

Därefter gick färden mot ännu en cache. Den låg ute på ”Lycksalighetens ö”. Lycksalighetens ö är något så ovanligt som en privat begravningsplats, mitt ute i skogen. En vacker och ovanlig plats, som jag aldrig hittat till utan geocachingen. Den ligger alldeles intill Ekolsunds Slott. Jag kunde inte låta bli att fota några blåsippor, medan vi gick där och mös i vårsolen.

 

140330_0379

Slottet låg så fint och speglade sig i vattnet. Jag passade på att leka lite med kamerans dubbelexponering igen. Lite annorlunda inställningar än sist, och det blev väääldigt annorlunda bildresultat av det experimentet… bilden nedan är endast manipulerad av kameran själv!

140330_0340

Nu var vi nästan framme vid slutmålet för vår färd; Parnassen ute vid fågellokalen Hjälstaviken. Efter att ha plockat ännu en cache, gick vi ut mot spängerna som leder ut över sjön. På vägen mot sjön passerar vi blåa kaskader av sippor. Plötsligt hajar jag till. Mitt bland de spröda blåsipporna ser jag något avvikande som tittar upp. Årets allra första vitsippa! Efter en stunds promenerande hör vi ett välbekant ljud… tranor som tutar! Två tranor flyger med snabba vingslag över hjälstaviken. Snabbt försöker jag få in skärpan, som för tillfället  hade autoläget avstängt. Men det gick ju bra det med! Man ser inte vilket underbart väder det var vid tillfället, så där spelar kameran mig ett spratt. Man kan tro att jag fotat i svartvitt, eller att det är höst…

140330_0413

Det var ju kul att fota med dubbelexponeringar, så jag testade lite mer där ute. En liten sothöna fick vara med om mitt experimenterande…

140330_0395

En riktigt skön dag med en kombo av naturfotande, geocaching och fika i vårsolen…

3 thoughts on “På besök på Lycksalighetens ö och Parnassen

  1. Geocacha och fota på en och samma dag… kan det bli bättre? Jag älskar båda aktiviteterna. Du skulle bara veta vilka roliga fotoobjekt man träffar på när man är ute och letar cacher! Någon gång ska jag lägga upp bilder på ”Alien Transportation Station” det häftigaste byggnadsverk jag någonsin stött på mitt ute i skogen!

  2. Det verkar ha varit en väldigt lyckad dag. Hittade cache:ar (eller vad det nu kan heta i plural) och härliga bilder både enkel och dubbelexponerade. Gillar din blåsippa och de sista ”svartvita” bilderna blev ju väldigt läckra. Hoppas förkylningen nu har flugit sin kos!

Comments are closed.