Om väggar kunde tala…

140302_9941Någonstans utanför Uppsala  finns denna övergivna gammal byggnad. Turligt nog var vi inte där på besök när det var mörk ute… Vissa ställen vill man se i fullt dagsljus av flera skäl. Det fanns pentagram inristade på väggarna, blodröda fotspår över golven och en styckad docka hängande i en snara… plus en hel del andra pikanta detaljer. Detta är verkligen huset som Gud glömde (även om själva cachen inte heter just så…)

140302_9962

140302_9942

140308_9985

140308_0018

4 thoughts on “Om väggar kunde tala…

    • Tusen tack för det! :)
      Jag är lite chockad själv att jag blev invald… Jag fick en uppmaning att söka, bara några få dagar innan ansökningstiden tog slut, så det blev en kamp mot klockan att hitta bilder och skriva en ansökan. Men det gick ju bra till slut! :)

  1. Hallå Jörgen, vad kul att du tittade förbi! Förfallet i ödehusen triggar igång fantasin, tror jag. Det är ju inte ofta man kan smyga in i någon annans hem och obemärkt fota alla spännande detaljer. I ett ödehus ges ju den möjligheten… Lite grann av historia kan jag om detta ödehuset dock. Det är en f.d. skola som sedermera användes som fasanfarm inför kungliga jakter! Det skumma är att taket är alldeles nylagt, så lite omvårdnad har det fått av någon mystiskt anledning. Resten är ju som synes rätt slitet…

  2. Det var ett riktigt spännande ställe. Många spöklika och märkliga detaljer – inget för den som är skrockfull eller mörkrädd för den delen. Jag är också barnsligt förtjust i dessa övergivna hus som man finner ibland. Att befinna sig i dessa boningar är som att fly till en annan tid, ett monument över en svunnen tid. Jag har ofta funderat vad det är som lockar i förfallet, det är egentligen tragiskt att hus får stå och förfalla, vad finns det för historia som ligger bakom detta förfalla – varför lät man det bara stå?

    Mvh, Jörgen

Comments are closed.