Sköna sommar…

140706_5359

Åhhh… dessa underbara stränder på Österlen… varför åka utomlands när man har mil på mil av öde stränder med en sand så finkornig och len att det faktiskt gnisslar när man går över den? Närmare paradiset än så här, med svensk högsommar som sällskap, kan man knappast komma…

140706_5259

En tidig morgon, dagen efter min födelsedag, smög jag mig ut tidigt, tidigt och mötte dagens ankomst. Det var bara jag, solen och havet… och märkligt nog, trots att jag befann mig i den allra vackraste delen av Skåne… så nynnande jag tyst för mig själv… ”Stockholm i mitt hjärta…”

140706_5306

Solen steg så sakta över havet, och strax var ljuset helt annorlunda… ljust och skirt. Och havet glittrade och skimrade just när solen sakta bröt sig fram genom molnen…

Och så alla dessa små sköna varelser… det är ju verkligen något som hör sommaren till! I den lummiga trädgården intill huset vi bor i, finns det gott om dem.

140706_5341

Som den  lilla nattfjärilen där på glasdörren…

140707_5434

…eller den lilla, lilla spindel i busken strax intill …

140705_5221

… och inunder… dessa stora, fylliga klockor i den ljumma nattbrisen. Vajandes så stilla i vinden…

Trevlig sommar önskar jag dig som läser detta! Njut så länge det varar! :)

 

10 thoughts on “Sköna sommar…

 1. Har du varit I Skåne? Åååh, tank om jag vetat då hade jag dykt upp och bjudit dig på lite glass :)

  Fantastiska bilder och jag tycker så mycket om dom, känner mig en smula hemma I dom ;)

  Kram Tammy

  • Tack Tammy, kul att du tittade förbi! Haha… ja, lite glass tackar man ju aldrig nej till! ;)

   När det är fint väder i Skåne måste det vara den allra underbaraste platsen att bo på… och det finns ju hur mycket som helst att fota. Jag önskar att jag någon gång fick se en lövgroda i verkligheten. De är ju sååå söta! (Och exotiska i mina ögon). Här uppe ser man ju mest åkergrodor och paddor. Även om åkergrodor i blå lekdräkt också ser rätt speciella ut! :)

  • Tack för besöket, kul att du gillade bilderna! I år får vi i alla fall valuta för att vi stannade hemma i Sverige. :)

 2. Vilken underbar sommarkänsla du fångat! Härliga stränder och ljuva bilder på våra små vänner bland bladen. Mycket vackert!

  Ha det gott i sommarvärmen,
  Erik

  • Tack snälla du…gulligt sagt! :)
   Efter dagens åskväder, med ett brutalt nedslag i ett hus endast två kvarter bort, så längtar man onekligen tillbaka till de ljuva stränderna på Österlen…

 3. Jag håller med! Varför åka utomlands när paradiset finns i Sverige :) Österlen är verkligen magiskt. Jag måste åka dit igen. Fick en vansinnig längtan när jag såg dina bilder. Helt underbara! Och vet du, jag riktigt hajade till när jag såg den tredje bilden. Den liknar väldigt mycket en akvarell som jag målade 1994 ur fantasin. Jag har den inte kvar utan bara en kladd innan jag gjorde den ”riktiga” akvarellen. Jag har den faktiskt med i ett gammalt blogginlägg. Skickar med länken så kan du se att både färger och sanddynerna med växtlighet påminner om din bild. Ibland stämmer fantasin med verkligheten ;) Jag älskar alla dina bilder men den blev min favorit. Och som Åke skriver … klockrena vägghängare!

  Ha en fortsatt skön semester!

  Och här är länken: http://anitalinder.wordpress.com/2008/05/17/veckans-akvarell-en-ljum-kvall-vid-havet/

  • Wow! Så lik din akvarell i både form och färgton! Fantastiskt skissat av dig, dessutom … Hoppas att du fortfarande målar? Du är duktig!
   Tack snälla för din kommentar! :)

Comments are closed.