Striden

Januari går mot sitt slut och med facit i hand blev det inte så många fototillfällen som jag önskat… Högerfoten, knäna, rehabilitering, viktminskning och kondition står fortfarande i centrum och tiden räcker inte riktigt till att ägna sig åt det jag helst vill göra – fota. Men målet är ju trots allt fotorelaterat! Målet är att vara i form till mitt livs fotoresa i juni – Svalbard! :)

150102_8635Årets första utflykt ligger nära intill… Stadsskogen!

150102_8704Två anddrakar slåss för livet om en vacker hona, som nongalant står bredvid och tittar på. Den ena hanen sätter sig resolut uppe på den andres rygg och trycker ner dess huvud under ytan… ett rent och skärt mordförsök! Striden är lång och hetsig…. och efteråt njuter vinnaren av segerns sötma, medan honan står förnöjt intill och slumrar till…

Skogens återspeglingar i isen blir ett annat motiv jag ägnar mig åt. Jag gillra abstrakta motiv och mustiga färger. Och det fanns det gott om i stadsskogen! :)

150102_8521150102_8534

2 thoughts on “Striden

  1. Ja det kan vara mycket action i fågeldammen. Jag har sett detta beteende tidigare och det ser ganska grymt ut, men jag tror inte att de tar någon större skada. Fina bilder blev det. Bilden på isen med ögonen såg jag på FB och den är lika magisk nu som då :o)

    Ha det gott,

    Erik

    • Ja, nog gick det vilt till! Kul med action, även om det såg grymt ut. Men det slutade ju väl till slut och striden gav sig rätt snart… Det var intressant att se att honan medvetet försökte tota ihop hannarna. Hon prejade sin hanne fram mot den andre när de var ute och simmade lite senare.

Comments are closed.