Tropisk helg

I söndags fick vi nog av ruskvädret och bestämde oss för att besöka tropikerna… närmare bestämt Fjärilshuset på Haga. Där var det varmt och gott, vackra fjärilar fladdrade fram och tillbaka mellan buskarna och blommorna. Vissa av dem var mer närgångna än andra… Tyvärr missade jag med någon tiondels sekund att fota den vackra blå fjäril som satte sig mitt i pannan på en annan besökare.

I avdelningen efter fjärilarna finns ett jätteakvarium med hajar och andra tropiska fiskarna… ett mystiskt ljus färgade allting blålila och fascinerad såg man dem tyngdlöst komma svepande förbi. En härlig verklighetsflykt och utflykt denna ruggiga helg…

150201_9139

150201_9160

4 thoughts on “Tropisk helg

  1. Jag missade också de vackra blå fjärilarna när vi besökte fjärilshuset. Dom ville inte vänta på mig när jag skulle fotografera dom. Bilderna från akvariet får mig att tänka på ”Det stora blå”. Gillar dom!

    • Ja, de var lite väl rörliga… det hade varit kul att fånga den som satt i pannan på en besökare. Så rätt kul ut! :)

  2. Härliga bilder med ett underbart blått ljus! Mycket vackert, förstår att ni drogs till varmare miljöer. Det kan behövas i bland för att bryta mörkret och kylan.

    Ha en bra helg,
    Erik

Comments are closed.