Svansjön Tysslingen

Vilken härlig helg i vårens tecken! Vi hyrde en liten stuga intill Tysslingen – ”svansjön” som ligger strax utanför Örebro, där tusen och åter tusentas svanar samlas för att vila och äta på sin väg norrut. Jag hade föreställt mig att de skulle finnas lite överallt vid sjön, men det visade sig att de alla samlades på fälten invid Rånnesta, där de matas med säd. Jag roade mig med att dubbelexponera för att försöka fånga den känsla av rörelse och myller som rådde där. Det var verkligen ett fasligt liv och käbbel där på fältet. Ljudet ljöd lång över sjön. Det hördes in i vår stuga, som låg på andra sidan sjön.

På lördag kväll när solen gick ned återvände vi till utfodringsplatsen. Nu var ljuset både varmare och mjukare. Men det var inte helt lätt att få till bra bilder ändå. Det var elledningar överallt! För att inte tala om byggnader, bodar mm. Lättast var att fota upp mot himlen när svanarna kom inflygande.

Men bästa stunden kom morgonen därpå. Innan solen gått upp tog jag mig ned till sjön nedanför stugan. Om natten lämnar svanarna Rånnesta och utfordingsplatsen och beger sig ut på sjön. Några av dem hade samlats alldeles nedanför vår stuga. Och medan himlen sakta började färgas rosa smög jag mig ner mot stranden och mot svanarna som hade sin nattvila där. Morgonen var kall och isen hade bitvis lagt sig under natten i en tunn skorpa.

150314_0173

150314_0386

 

150314_0533

 

150315_0726

 

6 thoughts on “Svansjön Tysslingen

  • Tack Lasse! :)
   Det var väldigt mysigt område. Och viltrikt också verkar det. Jag skulle gott kunna tänka mig att ha en sommarstuga i de trakterna…

  • Tack Cecilia! Det var verkligen en härlig utflykt! Det är alltid lika kul att komma ut och lufta kameran efter att den har legat i vinteride… :)

 1. Härliga bilder!
  Du har verkligen fått till dubbelexponeringen, vilket ger en skön känsla av myller och rörelse.
  Det är riktigt skönt att våren är på gång nu och härligt med alla vårtecken att dokumentera.

  Ha det gott,
  Erik

  • Tack Erik! Jag är lite fixerad vid dubbelexponeringar för tillfället. Det är kul att leka med kameran! Ja, vårtecknen betar man av på löpande band nu… härligt! :)

Comments are closed.