Himlen brinner över Uppsala

Vilken färgsprakande himmel det var över Uppsala härom kvällen! Jag hade fått tips av en jobbarkompis om en rolig runda man kunde ta med bilen, där det bl.a. fanns en plats på en höjd som hade en fantastisk vy över hela Uppsala.

Det blev en rolig biltur och det vanligtvis så platta upplandslandskapet visade sig vara både kulligt och omväxlande just längs denna väg. När vi kom fram till utskiktsplatsen brann himlen i otroliga färger… För att kunna se Uppsalavyn var vi tvungna att ta oss över ett kalhygge fyllt med lömska stenar som gömde sig under gräs och mossa. Men efter lite vinglande, plus en och annan hjälpande hand från Göran, besegrade jag dem. Väl uppe på kullen uppenbarade sig en milsvidd vy över åkrar och fält där hela Uppsala bredde ut sig framför oss.

Det blev en hel del färgrika Uppsala-siluetter på minneskortet. Man kan lätt tro att jag dragit i alla färgkurvor jag kan i Photoshop, men bilderna är i stort sett orörda. Men var finns slottet? Jag hade nog föredragit den siluetten stället för värmeverkets skorsten…

Tack för tipset Jonas! Nästa gång kanske hjortarna visar sig också! :)

150407_2023

150407_2011

150407_2049