Rymdblomman

Äntligen en härlig vårdag med sol! Färden gick mot Hårsbäcksdalen, för om våren är det som allra vackrast där. Nu bjuds det på enorma hav av vitsippor och frodig grönska, ackompanjerat av intensivt fågelkvitter… ljuvligt!

150503_3342

Bäcken flyter stilla fram i botten på ravinen. Luften känns sval och frisk. Sädesärlan skuttar mellan stenarna i bäcken och vi hör hackspettens trummande på håll. Kabblekan lyser som gula solar i all den frodiga grönskan.

150502_3197

150503_3394Någon har glömt kvar en nyplockad vitsippa och lämnat den åt sitt öde på grillen vid festplatsen. En rymdblomma! Allt är stilla. Det enda som rör sig är ringarna på vattnet efter skräddarnas framfart.

150503_3414

Målet med resan var att testa alla de objektiv jag tänkt att ta med mig till Svalbard. Jag tvekar… jag skulle så gärna vilja investera i ett nytt  ljusstarkare tele… men utgifterna inför resan skenar. Jag har aldrig gjort en sådan här resa tidigare och jag inser att jag varken har resurserna eller utrustning för att kunna utnyttja den optimalt. Det svider…

Färden går så småningom hemåt. Klockan är mycket och månen är så stor på himlen. Jag drömmer vidare om det kommande äventyret… bara fem veckor kvar nu!

150503_3480