Ingbo källor

Ingbo källor har jag länge velat besöka igen, ända sedan jag skaffade mig min senaste kamera med dubbelexponeringsfunktion. Nu några år senare har det äntligen blivit av. Jag gillar den stilla, trolska miljön där inne bland träden. Alla källor är förbundna med varandra via en liten bäck, kantade med enstaka små klungor av vitsippor och kabbelekor. Trots den blöta mossan kan jag inte motstå att lägga mig ned för att fota ”bara en vitsippa till”…

150509_3618

150509_3616

Jag vandrade vidare en bit in i skogen och följde den lilla bäckfåran tills jag nådde den tredje och sista källan. Vissa vyer var rena och fina, medan andra visade upp mer risiga och röriga sidor.

150509_3610

150509_3597

150509_3604

På vägen hem passade vi på att besöka Gysinge och fika lite medhavd matsäck. Här nedan syns vyn som vi tittade ut över under fikastunden. Tyvärr behagade det att blåsa upp lite precis under de minuter vi fikade, så det blev en ruggig historia.

150509_3675

Sista anhalt för resan blev Bälinge mossar som vi passerade på hemvägen. Det var rätt tomt på djur, så vi fortsatte raskt vidare. Plötsligt ser vi en folksamling längre fram på vägen. Eller folk och folk… det var hjortarna. De gick alla och slickade på vägbanan (salt?). Helt uppslukade med sin aktivitet reagerade de inte ens när vi stannade bilen och jag öppnade dörren och klev ut. I vanliga fall flyr de trots att de kan befinna sig på andra sidan ett fält om vi saktar in bilen…

150509_3843

Vårens alla vandringar i skog och mark har, förutom att vara en härlig rekreation med fotomöjligheter, också gett resultat rent fysiskt. Den brutna fotleden är nu mycket starkare och smidigare. Ofta tänker jag inte ens på den! Feltramp gör inte heller lika ont som förut. Nu är det bara knäna som trilskar och låser sig ibland. Men det är en annan historia…

5 thoughts on “Ingbo källor

  1. Mmm… så härlig skog, du har fångat den fint! Dubbelexponeringarna kommer verkligen till sin rätt i denna miljö. Håller tummarna att foten och knäna uppför sig nu när vi ska ut på Den Stora Resan!

    Allt gott!
    /Marie

Comments are closed.