Återbesök på Knuthöjdsmossen


150703_0029

Målet var att fotografera smålom i brandgult morgonljus. Gärna också smålomens ungar. Men bilden som jag i slutänden fastnar mest för är denna. Dimma, låga kontraster, smålomen i sin rätta miljö…

Som kontrast till denna lågmälda bild fick jag även en annan favorit. Sileshåren! Jag har alltid varit fascinerad över dem, men aldrig sett dem i verkligheten – förrän nu. Vackra, mystiska och köttätande!

150703_0298

Vi var ute på mossen tidigt, långt innan solens uppgång. Dimman låg tät över mossen och luften var rå. Vi vandrade sakta runt och inväntade solens uppgång. Sen på några ögonblick förändrades scenen från isblå dimma till en värld i varmare toner. Solen steg sakta över horisonten och dimman rullade över vattnet i brandgult morgonljus. Underbart! Men underbart är kort. Det är en magisk upplevelse att få höra smålommens klagosång ljuda över mossen. Finns det ett ödsligare ljud? Det var verkligen en helt fantastisk morgon på Knuthöjdsmossen – dimman, ljuset och ljudet av smålomens sång. Jag måste dit igen! Nästa gång kanske vi har turen att få se smålomens ungar också…

150703_0156

3 thoughts on “Återbesök på Knuthöjdsmossen

 1. Synd att det är så jobbigt att pallra sig upp bara… och att man blir så sjukt trött efteråt! Nu är jag sugen på lite fågelungar! :)

 2. Vackert! Det verkar finnas fina motiv överallt vid Knuthöjdsmossen, makro, fågel och landskap m.m. Fina bilder fick du med dig hem denna gången också. Du är duktig :o)

  Önskar dig en fortsatt god sommar,
  Erik

  • Åh, tack! Vad snällt sagt! :)
   Det är ett underbart ställe…
   Trevlig sommar!
   /Åsa

Comments are closed.