Bland björn, hägrar och vackra höstfärger

151024_5075

Vilken härlig helg det har varit… nu är man verkligen fulltankad med energi från naturen. Hur tungt än livet kan kännas ibland, så finns det ingen bättre medicin än att vara ute i naturen. Igår promenerade vi runt i Hammarskog och beundrade bl.a. alla hägrar vid det nyuppfräschade Dalkarkskärret. All vass var bortrensad och man kände inte riktigt igen sig. Väldigt god sikt var det nu. Att så många hägrar hade dolt sig där hade jag ingen aning om. Jag lekte som vanligt med dubbelexponeringar direkt i kameran. Så om nu någon tycker att bilden ser lite suddig ut, så är den det… med flit! Det här är utsikten från ett av fågeltornen.

Tänk också att få se en livs levande brunbjörn ute i det fria! Mäktigt… det hade jag inte räknat med i fredags när jag åkte hem från jobbet. Men det har jag faktiskt gjort idag. Fascinerande också med så många människor från när och fjärran som samlas så där, mitt ute i ”ingenstans”. Bilar och fotografer i en enda villervalla, alla med blickarna åt samma håll… mot den ståtliga björnhanen som gick där och åt i godan ro ute på åkern.

Vi for strax vidare mot Hjälstaviken och strövade bland de eldsparkande lövträden ute på Parnassen. Underbart och vackert! Och den nybakade kanelbullen var det heller inget fel på…

151025_5139

Så vände vi kosan hemåt. Mörkret föll snabbt nu och över granstopparna visade sig en gigantisk måne. Kanske ingen supermåne… men stor nog. Himlen tonade från ljusblått till svagt rosa-lila. Döm om min förvåning när jag såg denna mörklila himmel på mitt minneskort. Men jag blev glad, för en lila himmel blev ju ganska läckert ändå… utan att jag dragit i ett enda reglage i Photoshop!

151025_5286

Hoppas nu att all nytankad naturenergi räcker till ännu en vecka på jobbet…