Fattigmans rock

151121_5576

I helgen passade vi på att traska lite i skogen ute vid Fjällnora. Det var kallt och klart, solen sken och det var verkligen härligt att komma ut och lufta kameran en liten stund. Tunna isskikt hade nu lagt sig närmast strandkanten och löven låg på marken med vackert frostade kanter. Inne i skogen var det betydligt mildare. Görans uttryck att skogen är ”fattigmans rock” stämmer verkligen.

Medan jag kröp runt med mitt makro och letade efter pyttesmå mosslandskap bland stenarna i skogen, så passade Göran på att träna på att ta sig upp och ned för några lagom branta skogsbackar, för att stärka sina benmuskler. Han kämpar nämligen fortfarande med att rehabilitera sig från Guillian Barrés syndrom som han drabbades av tidigare i höstas.

151121_5563

Men solen sjunker snabbt så här år och efter bara en kort stund kröp några brandgula solreflexer ända ned till mig där jag låg med näsan i mossan. Efter ett tag kom Göran förbitraskande för fjärde gången och då var det dags att haka på och bege sig hemåt för en värmande fika istället.

Nu dröjer det minst en vecka till nästa fototillfälle. Det är ju mörkt både när jag åker till och från jobbet för tillfället. Men snart… då är det dags för annat än snö och kyla. Då blir det sol, lavalandskap och all tid i världen för att fota. Längtar! :)